Service Providers

Follow us

Profielen Service Providers

Centric

Delen
 • Op Facebook
 • Op Twitter
 • Op LinkedIN
 • Via e-mail
Pdf

Leadership outsourcing in Nederland

 • Hans SchrijverDirecteur at Centric Holding BV

Follow Centric

Centric op Twitter Twitter

Centric Infrastructure nieuws RSS-Centric Infrastructure nieuws

Algemene gegevens

Centric is opgericht in 1992 en sindsdien uitgegroeid tot één van de grotere ICT-dienstverleners in Nederland. Centric is actief op alle vlakken van IT-outsourcing: applicaties, infrastructuur en end user management. Centric heeft ongeveer 5.000 medewerkers in dienst, verspreid over vestigingen in de Benelux, Duitsland, Noorwegen, Roemenië, Zweden en Zwitserland.

  Aantal werknemers Omzet
Global 4.880 511 mln. EUR (2013)
Nederland 3.200 352 mln EUR (2013)
Data over meerdere jaren »
Jaarverslag Centric beschrijft Nederlandse activiteiten
Lees de toelichting »

Outsourcing Performance

  Application management Infrastucture Management End user Management BPO
Centric actief in Nederland        
Centric beoordeeld in OP        
Aantal beoordelingen in studie: 9 (IM) en 13 (EUM)
Aandeel in studie op basis van contractwaarde: <1% (IM) en 1%(EUM)
  = actief   = minder actief   = niet actief   = onderzocht   = niet onderzocht
Lees de toelichting »

Outsourcing Recommendation Index

Beveelt u Centric aan als iemand u vraagt naar een partner voor IT-uitbesteding?

Centric Vergelijk met andere aanbieders »

Centric krikt dit jaar haar Outsourcing Recommendation Score weer een stuk omhoog. Vorig jaar werd een score van 75% genoteerd, dit jaar komt het bedrijf uit op een score van 86%. Het bedrijf ontvangt vooral evaluaties voor de domeinen Infrastructure en End User Management. In beide domeinen gaat de aanbevelingsbereidheid van klanten omhoog. De meeste evaluaties krijgt Centric voor het domein End User Management: hier is maar liefst 62% een Promoter. Dat is aanzienlijk hoger vergeleken met de andere service providers met grote werkplekcontracten. Ook het verschil tussen de standaarden niet-standaarddienstverlening is gering. De tevredenheid over de niet-standaarddienstverlening van Centric is zelfs hoger dan die over de standaarddienstverlening van alle andere grotere providers. Bij verdere groei is het zaak dat Centric blijft letten op de interne samenwerking: de score voor de relatie-indicator Acts-as-One daalt.

Externe informatie over Centric

Nieuws
 • Studentenhuisvester SSH kiest software Centric

  Stichting Studenten Huisvesting (SSH) heeft gekozen om Key2Wocas, het informatiesysteem voor woningcorporaties van Centric, in gebruik te nemen. Centric levert niet het gehele Key2Wocas-systeem, maar alleen de verhuurregistratie en de contractadministratie. Het betreft een vijfjarig contract waarbij SSH de Omega-software van Cegeka-DSA vervangt door de modules Verhuur en Onderhoud van Centric. De studentenhuisvester blijft Coda gebruiken als financieel pakket en de frontoffice-oplossing van Batavia.

 • RDW blijkt trouwe klant van Centric

  5 december 2014 - De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Veendam heeft Centric opnieuw aangesteld als it-partner voor de inhuur van externe medewerkers. De Goudse automatiseerder is al jarenlang actief als detacheerder voor de RDW. Bovendien bemant Centric sinds 2011 de servicedesk voor deze rijksdienst. De nieuwe overeenkomst voor ict-inhuur heeft een looptijd van één jaar met drie maal de optie op verlenging met een jaar.

 • Centric virtualiseert werkplekken VieCuri MC

  7 augustus 2014 - Ict-dienstverlener Centric vernieuwt de werkplekken en achterliggende ict-infrastructuur van het Noord-Limburgse VieCuri Medisch Centrum. Het gaat om op Windows XP en Citrix 4.5 gebaseerde werkplekken die vervangen worden door virtuele werkplekken van VMWare. Centric levert ook hardware en drie jaar onderhoud op de nieuwe omgeving. Halverwege 2015 moeten de nieuwe werkplekken zijn opgeleverd.

 • Sanquin besteedt beheer uit aan Centric en BT

  13 juni 2014 - Sanquin Bloedvoorziening heeft Centric na een Europese aanbesteding geselecteerd voor het uitbesteden van de it-infrastructuur. Het gaat om een overeenkomst met een looptijd van vijf jaar en de optie om daarna nog vijf maal met een jaar te verlengen. Centric voert als hoofdaannemer het beheer op afstand uit van de fileservers en applicaties en verzorgt het werkplekbeheer op locatie. BT neemt de datacenterdiensten voor zijn rekening en is samen met Centric verantwoordelijk voor de levering en het beheer van de bijbehorende centrale apparatuur. In januari 2015 wordt gestart met de migratie van de huidige omgeving. Centric neemt gefaseerd de taken van de huidige ict-infrastructuurpartner HP over.