Outsourcing Performance Day 2017

Donderdag 29 juni a.s.

Relevantie is het thema van Giarte’s jaarevent. De stijl is TEDx en de verhalen en cases zijn het delen meer dan waard. Naast de resultaten van de benchmark Outsourcing Performance hebben we een bijzondere line-up aan sprekers met verhalen, die de nieuwe relevantie illustreren van IT en samenwerken in snel veranderende tijden. Geef je nu op voor Outsourcing Performance Day op donderdagmiddag 29 juni a.s. in het Spant! te Bussum.

SPREKERS

Het wiel opnieuw uitvinden is een goed idee

John Blazey, Head of Technology Coolblue & Anneke Keller, Head of Software Development Coolblue

Coolblue is in 1999 opgericht en is niet ‘born in the cloud’. Tot zo’n 6 jaar geleden werkte Coolblue met halfjaarlijkse releases en had het eigen legacy. In enkele jaren zijn de zelf geschreven software, de organisatie en de processen in rap tempo getransformeerd. Het resultaat is dat ze de groei van Coolblue, die al die tijd zo’n 50% per jaar is, zonder kleerscheuren kunnen faciliteren en dat nieuwe code inmiddels tientallen keren per dag in productie wordt genomen.

Wat begon met een klein tech team is in drie jaar uitgegroeid tot ruim 200 professionals. Tech is een integraal onderdeel van Coolblue en geen aparte entiteit waarin beheer en nieuwe ontwikkelingen gescheiden zijn. Dat is belangrijk want Coolblue is geen technologie gedreven bedrijf, ze zijn een data gedreven bedrijf. Hoe ze dat hebben aangepakt zonder op hun bek te gaan? John en Anneke nemen je mee in de achtbaan waar ze het einde nog niet van hebben bereikt.

Partnership bij aanbesteding? Het kan wel!

Henk Bothof, CIO ProRail

Het lijkt wel een fait accompli: aanbesteden gaat ten koste van partnership. Publieke organisaties die verplicht zijn Europees aan te besteden kunnen samenwerkingsambities vaak niet goed vertalen naar selectiecriteria en leveranciersmanagement. ProRail heeft een oplossing gevonden die werkt, voor zowel ProRail als uitbesteder als voor diverse serviceproviders. Er zijn 5 relatiepijlers waarop ProRail stuurt. Henk gaat pragmatisch in op ‘het probleem’, de vijf pijlers en het gedrag dat nodig is om bij problemen niet in de controlemodus te schieten.

De megaturbo in prestatieverbetering

Marius Rietdijk, universitair docent Strategie en Gedragsverandering aan de Vrije Universiteit

Waarom lukt het maar niet met effectief belonen? Er zijn drie belangrijke valkuilen waar wij managers steeds weer in trappen. Marius laat zien hoe we vanuit ‘de wetten van gedragswetenschap’ ook in IT kunnen komen tot ongekende presentatieverbeteringen. Vergeet het keihard sturen van bovenaf en het preventief opleggen van krampachtige presentatie-indicatoren. Marius laat zien hoe je gewenst gedrag effectief beïnvloedt. Samen met Giarte heeft Marius het ABC-model (Antecedents, Behavior, Consequences) opgezet voor outsourcing.

Cultuur als ontbijt voor strategie

Arco Groothedde, Algemeen Directeur Translink

Translink verwerkt meer dan 2,4 miljard transacties per jaar met de OV-chipkaart. Er zijn momenteel ruim 14 miljoen OV-chipkaarten actief.  Het bedrijf transformeert zichzelf naar een FinTech met diverse pilots voor “reizen met je bankpas”, in- en uitchecken met smartphone en reisbonussen. Snelheid en wendbaarheid worden net zo belangrijk als stabiliteit en veiligheid. Dit vergt een cultuuromslag. Arco Groothedde gaat in op het ombouwen van Translink tot een innovatiehuis met bijbehorende cultuurverandering.

DEELNEMERS

Het programma is exclusief voor uitbesteders. Deelnemers uit de aanbodkant van de markt en zelfstandigen worden alleen op persoonlijke invitatie uitgenodigd. Daardoor is 70% van de deelnemers actief binnen de vraagkant van de markt: o.a. CIO’s, (hoofden) vendor management en IT-managers.

Wil je ook komen maar werk je niet bij een uitbestedende organisatie? Neem dan contact met ons op via: events@giarte.com of via het webformulier.

LOCATIE EN PROGRAMMA

Het event wordt gehouden in het Spant te Bussum. We beginnen de middag rond 12.30 uur met een inlooplunch, de middag zal rond 17:00 uur worden afgesloten met een borrel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Brechtje Maas (Eventmanager Giarte) per e-mail: events@giarte.com.
Klik hier voor een verslag van vorig jaar.