Outsourcing Performance Day – 27 juni 2019

CONNECTED

Op donderdagmiddag 27 juni a.s. vindt ons jaarcongres met als thema Connect plaatst. Naast de resultaten van onze jaarlijkse benchmark Outsourcing Performance, hebben we diverse sprekers met ideas worth spreading. Verbinding is niet alleen tussen klanten en serviceproviders, maar ook tussen IT en de business, tussen change en run, tussen IT en eindgebruikers, tussen de overheid en burgers, en tussen partijen in ecosystemen.

Waarom het thema Connect? In de bijsluiter voor digitalisering zou moeten staan: radicale verandering kan ontwrichtend en verlammend zijn. Verwachtingen zijn torenhoog. Het lijkt wel of alles in de hoogste versnelling staat: agile werken, migraties naar public cloud, applicatietransformatie, versnelling van code-releases en de digitalisering van de werkplek. Dat zet druk op samenwerken.

Digitalisering heeft grote weerslag op relaties: niet alles kan in steen worden gebeiteld wanneer verandering de constante is. Vertrouwen, gezonde spanning en commitment zijn nodig. Dat is wel even ‘een dingetje’ en vergt omdenken. We hebben een line-up met presentaties die inspireren, confronteren en je soms uit je comfortzone drukken.

 

SPREKERS

De bevestigde sprekers zijn:

Pain and gain sharing: het nieuwe samenwerkingsmodel

Hans Koolen, Head of Innovation and Transformation, Philips Commercial IT
Philips transformeert van producten naar digitale diensten. Versnelling en flexibiliteit worden leidend in de keten van concept-to-cash. Dan heb je niets meer aan in beton gegoten contracten en langdurige selectietrajecten. Je wilt niet dat aanbestedingen de bottleneck vormen voor een snelle go-to-market van nieuwe diensten. Hans is verantwoordelijk voor IT die onderdeel wordt van het verdienmodel. Hij laat zien welke omslag wordt gemaakt in sourcing en waarom het delen van pain and gain de ultieme verbondenheid geeft bij partnerships. Hans schetst een confronterend en helder beeld over het nieuwe samenwerken.

Inclusieve innovatie: de blinde vlek in digitalisering

Dr. Dorien Zandbergen, Digital Anthropologist

Inclusieve innovatie gaat over het betrekken en verbinden van mensen bij het toepassen van nieuwe technologieën. In de digitalisering van onze leefwereld gaat het vooralsnog om de technische mogelijkheden en te weinig over de participatie van mensen. In Dorien haar documentaire over Amsterdam als Smart City laat zij zien laat zien dat participatie doorslaggevend wordt voor slimme burgers in een digitale stad. Dorien gaat ons meenemen in het omdenken in digitalisering vanuit antropologie.

EQ van verandering: stop met klassieke gebruikersadoptie

Michel Peters, CIO Siza

In Nederland werken een miljoen mensen in de zorg. Wanneer je zorgprofessionals de vraag stelt of IT hun werkstress verlaagt of verhoogt, kun je raden naar het antwoord: verhoogt. Zie het grotere plaatje: hoe krijg je in een branche waar IT een steeds grote rol gaat spelen mensen mee? Siza heeft gekozen voor verregaande co-creatie met eindgebruikers: zowel medewerkers als cliënten. Vanuit design thinking en de toepassing van de Xperience Level Agreement (XLA), is een omslag gaande. Michel laat zien hoe je een nieuwe kernapplicatie vanuit omdenken goed laat landen en hoe support met buddies en butlers een wereld van verschil maakt.

What the F doet een managed public cloud provider?

Bart Veldhuis, Cloud Architect Weolcan

Met de omarming van public cloud staan uitbestedende organisaties voor de keuze: zelf managen of laten doen door een managed public cloud provider. Maar wat is een MPCP eigenlijk? Wat is er fundamenteel anders aan het businessmodel van een MPCP dan van het traditionele MSP-model? Welke concrete meerwaarde moet een MPCP leveren zoals het voorkomen van lock-ins en kostenvermijding? Bart onthypt en laat zien wat de kern is van het sourcingvraagstuk. Giarte en Weolcan ontwikkelen samen een basismodel voor de kadering van het fenomeen managed public cloud provider.

Shakespeare in the Board Room

Dr. Iris Casteren van Cattenburch, Strategisch Adviseur

Wat kunnen CIO’s en CDO’s leren van William Shakespeare? Dat disruptieve transformatie vraagt om wendbaarheid, doorzettingsvermogen en de bereidheid om de pijn te voelen. Luister je niet naar je team, dan ligt de tragedie van King Lear op de loer. Stel je je beslissingen uit, dan raak je verstrikt in Hamlet’s chaos van communicatiefouten en complexiteit. Ambieer je succesvol leiderschap, kijk dan hoe Henry V inspireert tot inclusieve innovatie en duurzame samenwerking. Iris spiegelt de inzichten van Shakespeare’s 400 jaar oude toneelstukken aan de veranderstrategieën van organisaties – met als plaats van handeling de digitale transformatie van nu.

 

DEELNEMERS

Het programma is exclusief voor uitbestedende organisaties. Deelnemers zijn voor 70 procent actief binnen de vraagkant van de markt: o.a. CIO’s en vendormanagers. Maximaal 30 procent van de genodigden bestaat uit de aanbodkant van de markt, die op persoonlijke invitatie worden uitgenodigd. Heb je interesse en geen uitnodiging gekregen? Laat dan je gegevens bij ons achter, dan nemen wij contact met je op.

CONTACT

Voor meer informatie over Outsourcing Performance kunt u contact opnemen met Baukje Stam of per telefoon: 020 622 3444. Bekijk hier een impressie van het event van vorig jaar.

Giarte respecteert jouw privacy.