Accenture

Accenture

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Accenture

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Accenture [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Accenture 

[[FILTER]]

 

Accenture [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL ACCENTURE

Accenture is wereldwijd actief op het gebied van strategie, consultancy, technologische en digitale dienstverlening en business operations. Deze end-to-end dienstverlening is georganiseerd over vijf industriegroepen: resources; health & public services; products; communications, media & technology en financial services. Volgens Accenture is het de ervaring met internationaal geleverde projecten in eerdergenoemde industrieën met de toepassing van nieuwe technologieën wat hen onderscheidt. Enerzijds levert het bedrijf een breed portfolio en standaard- en innovatieve diensten op het gebied van IT en outsourcing (applicatie-, infrastructuur- en business process outsourcing). Hiervoor heeft Accenture strategische samenwerkingsovereenkomsten met onder meer SAP, Oracle, Microsoft en Salesforce.com. Anderzijds staan innovatie en digitale transformatie momenteel centraal in alles wat het bedrijf doet. Accenture stelt in een groot netwerk van Innovation Centers nieuwe technologieën – op het gebied van digital (applied intelligence, industry x.o, en digital marketing), cloud en security – op de proef en ontwikkelt nieuwe toepassingen om klanten te helpen zichzelf opnieuw uit te vinden en hun business te transformeren. Open innovatie, servicedesign en snelle, agile applicatieontwikkeling zijn onderdelen van die innovatiegedreven manier van werken.

 

NIEUW DIGITAAL GASTRANSPORTMANAGEMENTSYSTEEM

N.V. Nederlandse Gasunie (Gasunie) is een Europees gasinfrastructuurbedrijf met een van de grootste hogedruk-gasleidingnetwerken in Europa. Dit netwerk bestaat uit meer dan 15.000 kilometer aan gasleiding in Nederland en Noord-Duitsland. Gasunie heeft als doel de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening te helpen versnellen en gelooft dat gasgerelateerde innovaties, bijvoorbeeld in de vorm van hernieuwbare gassen zoals waterstof en biogas, een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Samen met Accenture heeft Gasunie een nieuw gastransportmanagementsysteem (GTMS) ontwikkeld en geïmplementeerd. Het systeem is ontworpen om het Nederlandse gasnet waarmee Gasunie aardgas, waterstof en biogas transporteert, beter te besturen. Het GTMS voorziet Gasunie van realtime inzichten in het hogedruk-gasleidingnetwerk, maakt voorspellingen van de gasvraag tot en met 48 uur in de toekomst en biedt simulaties van gasstromen en -samenstelling. Op die manier is Gasunie in staat zijn activiteiten te verbeteren en onderhoud efficiënter uit te voeren. Accenture heeft Gasunie ook ondersteund bij het implementeren van de digitale architectuur en de migratie van data uit het vorige systeem.

  Omzet Aantal medewerkers
Global 39,6 mld. USD (FY18) ?
Nederland ? ?
Aantal evaluaties in OP2019 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Naast allianties met Microsoft, Oracle, Salesforce en SAP heeft Accenture meer dan 150 strategische allianties, o.a. met Automation Anywhere, Blue Prism, IPsoft, Pega, ServiceNow en Workday.
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000, ISO/IEC 27001, ISAE 3402, CMMI Level 5, SOC1 & SOC2, OHSAS 18001
Sectoren
Accenture geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Continuous Improvement

Hoogste Proactiviteitsindicator 77

Hoogste Proactiviteitsindicator

Superfans

Percentage 27%

Percentage "absoluut" aanbevelen

Adequaatheid

Hoogste Flexibiliteitsindicator 81

Hoogste Flexibiliteitsindicator

  Bekijk het profiel van Accenture op cloudsourcing.nl