Atos

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Atos

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Atos [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Atos, Standaarddienstverlening 

[[FILTER]], Standaarddienstverlening

 

Atos, Standaard dienstverlening [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL ATOS

Atos is met een pro forma jaaromzet van 13 miljard euro goed vertegenwoordigd in de digitale transformatie. Het bedrijf biedt werk aan circa 100.000 medewerkers in 73 landen en is wereldwijd actief op het gebied van clouddiensten, infrastructuur en data management, business en platform-oplossingen, en transactiediensten via Worldline, een van de Europese leiders in de markt voor betaaloplossingen en transactiediensten.

Atos is gespecialiseerd in big data, cybersecurity, high performance computing en de digital workplace en ondersteunt klanten met innovatieve technologieën, digitale expertise en kennis van industriële sectoren op het vlak van de digitale transformatie. Atos doet dat in marktsectoren als Defensie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, manufacturing, media en nutsvoorzieningen, publieke sector, retail, telecom en transport. Het bedrijf is bovendien al langere tijd de wereldwijde IT-partner voor zowel de Olympische Spelen als de Paralympische Spelen. Atos beschouwt data als de basis voor slimmer, sneller en beter opereren. Aan de vraagzijde ziet Atos dat niet de IT-afdeling, maar de business gaat voorschrijven wat de wensen en verwachtingen zijn. Atos wil graag verder groeien in alle sectoren waar de dienstverlener nu actief is.

 

VERKENNEN VAN NIEUWE BUSINESS-IDEEËN

Genius is het concept van Atos dat klanten helpt om nieuwe business-ideeën te verkennen, te ontwikkelen en schaalbaar te maken. Genius staat voor een 100-dagen-innovatie aanpak, gebaseerd op agile principes, design thinking en lean startup. In een creatieve benadering voor het oplossen van problemen werkt een onafhankelijk team – samengesteld uit medewerkers van de klantorganisatie en experts van Atos – gezamenlijk aan het ontwerp, de bouw, integratie en beheer van innovatieve ideeën en oplossingen.

In deze benadering van cocreatie is een belangrijke rol weggelegd voor de Genius zelf – een consultant op het vlak van digitale transformatie die volledig ‘embedded’ in de dagelijkse operatie van de klantorganisatie aan de slag gaat, met specifieke aandacht voor innovatiemogelijkheden. Om de rol van Genius alle kansen te geven wordt deze aangevuld met een agile scrumteam, samengesteld uit professionals van de klant en Atos. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het selecteren van de juiste competenties en het formuleren en nastreven van een gedeelde doelstelling. ING is een van de bedrijven die al geruime tijd in deze samenstelling werkt. Een ING/Atos retail squad is dagelijks in de weer met innovaties gericht op de klant van de bank.

  Omzet Aantal medewerkers
Global 12,7 mld. EUR* ?
Benelux en Nordics 1,1 mld. EUR* ?

*Omzet 2017

Aantal evaluaties in OP2018 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Amazon Web Services, Apprenda, BMC, Cisco, Citrix, ClickFox, Cloud Foundry, Commvault, Dell EMC, Fortinet, Google, HDS, HPE, Intel, IPsoft, Juniper Networks, Mendix, Microsoft, Microsoft Azure, NetApp, Nutanix, Office 365, OpenStack, Oracle, OutSystems, Pega, Pivotal, Red Hat, RSA, Salesforce, SAP, ServiceNow, Software AG, VMware, Vormetric
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 7510, ISAE3402/SOC1 Type I en Type II, PCI DSS, HIPAA, ISO 20000, cGxP
Sectoren
Atos geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Hoogste Trustindicator

Hoogste Trustindicator 76

"Bereidheid" en "Betrouwbaarheid"

Diensten en tevredenheidsscores

Diensten en tevredenheidsscores 7,8

Private cloud hosting and storage (Infrastructure Management)

Hoogste Proactiviteitsscore

Hoogste Proactiviteitsscore 64

Incidenten

  Bekijk het profiel van Atos op cloudsourcing.nl