Capgemini

Capgemini

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Capgemini

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Capgemini [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Capgemini, Standaarddienstverlening 

[[FILTER]], Standaarddienstverlening

 

Capgemini, Standaard dienstverlening [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL CAPGEMINI

Capgemini is een wereldwijde dienstverlener op het gebied van consulting, technologische diensten en digitale transformatie. Het bedrijf, dat beschikt over 50 jaar historie, geeft aan met diepgaande industriekennis organisaties in staat te stellen hun bedrijfsambities te realiseren door middel van een breed scala aan diensten, van advies tot en met applicatie- en infrastructuurdiensten.

Capgemini wordt gedreven door de overtuiging dat de bedrijfswaarde van technologie van en door mensen komt. Het is een multicultureel bedrijf van 200.000 teamleden in meer dan 40 landen. De Groep rapporteerde over 2017 een wereldwijde omzet van 12,8 miljard euro.

In Nederland bedient Capgemini top 100-bedrijven uit alle sectoren in samenwerking met zowel lokale als wereldwijd opererende technologiepartners. Capgemini onderhoudt een uitgebreid partner ecosysteem en ontwikkelt en investeert in gezamenlijke roadmaps, waarin technologie en marktontwikkelingen voor industriesectoren samenkomen. Ruim een derde van de omzet van Capgemini wereldwijd komt nu uit digital en cloud. Daarnaast richt Capgemini zich nadrukkelijk op de nieuwste technologieën zoals Artificial Intelligence, augmented & virtual reality, blockchain, data science, smart Internet of Things en smart robotics.

 

TRANSFORMATIE VAN DE ENERGIEMARKT

Eneco, dat de druk voelt op de houdbaarheid van het eigen businessmodel, wil graag een voorsprong behouden ten opzichte van de concurrentie. Het bedrijf wil de weg inslaan naar een meer duurzaam en digitaal businessmodel teneinde het eigen concurrentievoordeel te behouden. Eneco had sterk de behoefte de innovatieagenda te versnellen, met als doel de eigen business te transformeren terwijl ondertussen de bestaande infrastructuur en processen werden geoptimaliseerd.

De SSaaS-oplossing (Scout and Select as a Service) van Capgemini stelt energiebedrijf Eneco in staat om de innovatieagenda te versnellen door startup-oplossingen snel te kunnen scouten, beoordelen, selecteren en testen. Eneco heeft hiermee de innovatieagenda en -ambities kunnen evalueren en afstemmen op het niveau van startups in de eigen sector en de visie van Capgemini’s energie- en utiliteitsteam op de transformatie van de energiemarkt. Met SsaaS heeft Eneco, naast een volwassen innovatieagenda, ook een sterke band met de innovatiegerichte startup community binnen de energiesector, waardoor Eneco een grote kans heeft om de concurrentie voor te blijven.

  Omzet Aantal medewerkers
Global 12,8 mld. EUR** ?
Nederland* 969,9 mln. EUR** ?

*Capgemini N.V. is de holdingmaatschappij van de Capgemini-bedrijven in de Benelux.
**Omzet 2017

Aantal evaluaties in OP2018 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Capgemini heeft naast wereldwijde allianties met Amazon Web Services, Dell EMC, Google, HPE, IBM, Microsoft, Oracle, Pivotal en SAP, talrijke partnerships op specifieke gebieden zoals cloud, cybersecurity, digital, insights & data en infrastructuur.
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 4400, ISAE 3402/SOC1, SOC2, CO2 Prestatieladder, FIRA, ISO 20000, CMMI-5
Sectoren
Capgemini geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Hoogste Trustindicator

Hoogste Trustindicator 74

"Bekwaamheid", "Bereidheid" en "Communicatie"

Diensten en tevredenheidsscores

Diensten en tevredenheidsscores 8,3

Non-cloud datacenter hosting and storage (Infrastructure Management)

Easiness-score

Easiness-score 70

Gemaksscore voor niet-standaarddienstverlening

  Bekijk het profiel van Capgemini op cloudsourcing.nl