Cegeka

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Cegeka

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Cegeka [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Cegeka 

[[FILTER]]

 

Cegeka [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL CEGEKA

Het van origine Belgische Cegeka is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een IT-dienstverlener van Europees formaat. De organisatie telt, door een combinatie van organische groei en overnames, 4.200 medewerkers in tien landen. In Nederland heeft Cegeka twee vestigingen en zo’n vijfhonderd medewerkers. Cegeka biedt een breed palet aan diensten op het gebied van onder meer infrastructuur, cloud orchestration, applicatiemodernisatie en -beheer en Digital Workplace. Cegeka geeft aan dat zij op deze manier haar klanten ontzorgt en er bandbreedte wordt gecreëerd voor innovatie van de business. Onder het motto ‘van dichtbij meemaken’ werkt Cegeka nauw samen met CIO’s om IT-oplossingen en diensten te vernieuwen. Voor het komende jaar staan enkele belangrijke thema’s op de innovatie-agenda. Onder het label ‘Digital Workplace’ presenteert het bedrijf een complete ‘always up to date’-werkplekoplossing waarbij de user experience centraal staat. Met ‘cloud orchestration’ combineert Cegeka private en public clouds in een hybride mix, die afgestemd is op de opdrachtgever. Een derde focuspunt is een volledig en geïntegreerd securityaanbod. Cegeka stelt dat doordat het bedrijf actief is in zowel het beheren van infrastructuur als het moderniseren en beheren van applicaties er ook een ruim aanbod is aan en expertise op het vlak van ‘DevOps’ en bijhorende technologieën zoals container en integration platforms.

 

FORWARD!

IT is voor NIBC een van de belangrijkste pijlers voor het behalen van haar strategische doelstellingen. Om de groeiambities te realiseren, is het belangrijk voor NIBC om innovatiever, sneller en wendbaarder te zijn dan haar concurrenten. Binnen het transformatieprogramma ‘Forward!’ moet IT de driver worden voor innovatie, gericht op waardecreatie voor de business. Daarnaast moet de IT-organisatie ‘lean’ en wendbaar worden om zich snel te kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving. Om dit te realiseren heeft NIBC het beheer van haar werkplekken, applicaties, IT-infrastructuur en securitydiensten uitbesteed aan Cegeka, dat het volledige applicatielandschap in een hybride cloudomgeving onderbrengt. Daarnaast wordt een nieuwe werkplek uitgerold die medewerkers van NIBC in staat stelt om op een veilige manier, altijd, overal en op ieder device te kunnen werken. De belangrijkste succesfactoren van de samenwerking zijn gericht op een commitment op de gezamenlijke doelstellingen. Zo zal Cegeka de ‘run’ steeds efficiënter maken, waardoor ruimte wordt gecreëerd voor investeringen in innovatie. Cegeka zal deze innovaties vervolgens ook aandragen en implementeren. Hierbij maakt het Cegeka-klantenteam integraal onderdeel uit van het IT-team van NIBC. Hiermee speelt Cegeka als strategisch partner van NIBC een belangrijke rol in het realiseren van het transformatieprogramma ‘Forward!’.

  Omzet Aantal medewerkers
Global 512 mln. EUR ?
Nederland 92,5 mln. EUR ?
Aantal evaluaties in OP2019 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Amazon Web Services, Aruba, Cisco, Citrix, Commvault, Dell EMC, Docker, Dynamics, Fortinet, Gemalto, Google Cloud Platform, HPE, IBM, Imprivata, Ivanti (RES Software), Kurbernetes, Liquit, Microsoft Azure, NetApp, Office 365, Okta, OpenShift, OpenStack SDDC, Oracle, Outpost24, SafeNet, SAP, ServiceNow, VMware
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO/IEC 27001, NEN 7510, ISAE 3000/SOC2 (De financieel relevante processen uit het ISAE 3402/SOC1-rapport zijn opgenomen in het ISAE 3000-rapport)
Sectoren
Cegeka geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Hosting

Hoogste IM Dienstentevredenheidsscore 8,5

Hoogste IM Dienstentevredenheidsscore

Monitoring & Mitigation

Hoogste MS dienstentevredenheidsscore 7,6

Hoogste MS dienstentevredenheidsscore

Aanpassingsvermogen

Hoogste Flexibiliteitsindicator 79

Hoogste Flexibiliteitsindicator

  Bekijk het profiel van Cegeka op cloudsourcing.nl