CGI

Outsourcing Recommendation

Grafiek
 

Percentage positieve aanbevelingen CGI

 

Percentage Positieve aanbevelingen [[FILTER]]

 

Percentage Positieve aanbevelingen CGI [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

CGI, Standaarddienstverlening 

[[FILTER]], Standaarddienstverlening

 

CGI, Standaard dienstverlening [[FILTER]]

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score CGI

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score CGI [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere service provider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL CGI

CGI Group heeft Canadese wortels, bestaat sinds 1976 en is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. In Nederland is het bedrijf actief in de sectoren transport & logistiek, energie & telecom, retail & productie, lucht- & ruimtevaart, banking & insurance en overheid & zorg, met een accent op de laatste twee combinaties. CGI richt zich met name op de missie-kritische applicaties van organisaties en benadert die verticaal vanuit businessprocessen. Infra- en werkplekdiensten zijn hiervan meestal een afgeleide. Wanneer de klantsituatie dat vereist, wordt in ecosystemen samengewerkt met domein-specifieke gespecialiseerde partners, zoals Blueriq voor de dossierverwerking bij inspectiediensten.
 

SUCCESSEN

CGI zet in op langdurige partnerships. Zo wordt al meer dan 20 jaar het door CGI ontwikkelde beslissingsondersteuningssysteem van de Maeslantkering (voor de regulering van het waterpeil in de Rotterdamse haven) beheerd. Afgelopen jaar heeft CGI een tienjarig contract in de wacht gesleept bij Medisch Spectrum Twente. Bij TSN Zorgcentrale is de complete IT-omgeving gevirtualiseerd en geschikt gemaakt voor mobiel gebruik door zorgprofessionals. CGI speelde ook een belangrijke rol in het beter benutten van openbare infrastructuur in Utrecht en Maastricht, samen met DiTTlab uit Delft. Hoe kan je data-analytics inzetten om reistijden en vervoersstromen te optimaliseren?
 

STRATEGIE 2020

CGI verwacht veel van het Internet of Things, waarbij het bedrijf zich sterk richt op data-gedreven business. Data zullen een veel grotere rol gaan spelen in transport, bij verzekeraars en bij de overheid, waaronder de politie die met meer ongestructureerde data slagvaardiger kan opereren. CGI ziet dat ook klantorganisaties zich intensiever met datavraagstukken gaan bezighouden. Vaak zijn het start-ups die met goede nieuwe initiatieven komen. Bedrijven die meer met data willen doen, lopen snel aan tegen de beperkingen van bestaande IT, waar veel risico’s bestaan. CGI zet daarom onder meer in op securitydiensten voor operationele IT rondom plants en assets. CGI groeit met name organisch; overnames worden alleen gedaan op zeer specifieke domeinen.

  Omzet Aantal werknemers
Global 10,7 mld. USD* ?
Nederland - ?

*Omzet FY 2016

Aantal evaluaties in OP2017 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Amazon Web Services, Bluemix, Cisco, Cloud Foundry, Dell EMC, Esri, HDS, Hortonworks, IBM, Microsoft, Microsoft Azure, Office 365, OpenStack, Oracle, RES Software, SAP, SAS, TIBCO, VMware
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 4400, ISAE 3402/SOC1, ISAE 3000
Sectoren
Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Onderwijs, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail, Transport & Logistiek, Zorg

Hoogste Trustindicator

Hoogste Trustindicator 78

"Openheid" en "Betrouwbaarheid"

Relatieontwikkeling

Relatieontwikkeling 36%

De kwaliteit van de relatie is het afgelopen jaar "toegenomen" of "sterk toegenomen"

Diensten en tevredenheidsscores

Diensten en tevredenheidsscores 8,4

Infrastructure Management

  Bekijk het profiel van CGI op cloudsourcing.nl