CGI

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score CGI

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score CGI [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

CGI 

[[FILTER]]

 

CGI [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL CGI

CGI, opgericht in 1976, is een van de grootste onafhankelijke zakelijke IT-dienstverleners ter wereld. Met zo’ n 77.000 professionals wereldwijd stelt CGI een volledig portfolio te leveren met high-end bedrijfs- en IT-consultancydiensten, systeem- en service-integratie en IT- en business process outsourcingservices. CGI claimt klanten te helpen innovatie te versnellen door gebruik te maken van schaalbare infrastructuur en de kosten beter te beheren door cloudtransformatie en cloud native-applicatieplatforms toe te passen. CGI zegt een sterke basis te hebben in missiekritische omgevingen, zodat functionaliteit en beschikbaarheid gegarandeerd zijn. CGI’s Managed Security Services (MSS) helpt klanten met steeds complexere beveiligingseisen in zowel Informatie- als Operational Technology – voor veiligheid en weerbaarheid in de digitale wereld. In Nederland is het bedrijf actief in de sectoren transport en logistiek, energie en telecommunicatie, retail en productie, lucht- en ruimtevaart, bankieren en verzekeren en overheid en zorg. CGI zegt opdrachtgevers te voorzien van een moderne, datagedreven en veilige bedrijfsvoering: voorwaarden voor een duurzame digitale toekomst. CGI stelt dat te doen door te luisteren om zodoende marktinzichten op te doen. CGI streeft naar resultaatgerichte innovaties met maximale waarde voor opdrachtgevers, hun klanten en burgers en met een hoge klanttevredenheid.

 

EEN GEMODERNISEERDE WERKPLEK

SPF Beheer ondersteunt en adviseert het Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer op het gebied van bestuursbediening, de pensioenadministratie en het vermogensbeheer. Met een beheerd vermogen van circa 20 miljard euro is SPF Beheer een middelgrote speler in de wereld van pensioenen & vermogensbeheer. SPF Beheer werkt samen met CGI als strategische partner voor de transformatie naar een nieuwe manier van werken en de uitbesteding van hun datacenter. Daarbij heeft CGI in eerste instantie de lopende beheertaken van het bestaande team overgenomen. Daarna heeft CGI een nieuwe, hyperconverged infrastructuur gebouwd en het beheer vereenvoudigd. Ook heeft CGI de werkplekfunctionaliteit voor de eindgebruiker ontwikkeld, geleverd en in beheer genomen, inclusief de achterliggende infrastructuur, telefonie- en printservices. Daarbij wordt via Microsoft Office 365 in de cloud het nieuwe werken maximaal ondersteund. De dienstverlening van CGI wordt geleverd in een hybride cloudoplossing (p maal q-model) met een Web Enabled Werkplek, inclusief hoogwaardige securitydiensten. SPF Beheer maakt daarbij gebruik van een van de Security Operations Centres (SOC’s) van CGI. Er wordt een volledig redundant dual datacenter ingezet, waarmee zowel hoge beschikbaarheid als business continuity-maatregelen worden gerealiseerd.

  Omzet Aantal medewerkers
Global 11,5 mld. CAD ?
Nederland - ?
Aantal evaluaties in OP2019 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Amazon Web Services, Bluemix, Cisco, Cloud Foundry, Dell EMC, Esri, HDS, Hortonworks, IBM, Ivanti (RES Software), Microsoft, Microsoft Azure, Office 365, OpenStack, Oracle, SAP, SAS, TIBCO, VMware
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 4400, ISAE 3000, ISAE 3402/SOC1, ANSI/TIA-942, NEN 3140/1010/1014/50110, ISO/IEC 27018, ISAE 3402 Type 2. SIEM- en SOC-kernelementen van CGI Cybersecurity portfolio met Control Frameworks gebaseerd op o.a. ISO 27001/2, NIST, Sans, PCI-DSS, DNB Toetsingskader en CoBiT.
Sectoren
Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail, Transport & Logistiek, Utilities, Zorg

Bekwaamheid

Hoogste Trustindicator 72

Hoogste Trustindicator

Infrastructure Management

Hoogste Domeinscore 8,2

Hoogste Domeinscore

Zero Repeat

Hoogste Proactiviteitsindicator 65

Hoogste Proactiviteitsindicator

  Bekijk het profiel van CGI op cloudsourcing.nl