IBM

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score IBM

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score IBM [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

IBM 

[[FILTER]]

 

IBM [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL IBM

IBM is een van de wereldleiders op het gebied van technologie en innovatie, met klanten in circa 175 landen. IBM richt zich op cognitieve oplossingen die aangeboden worden in de cloud. Het bedrijf biedt een uitgebreid portfolio van technologie- en consultancydiensten, waaronder een breed portfolio aan big data & analytics-, IBM Cloud-, security-, mobile en social business-oplossingen. Daarnaast beschikt IBM over de meest geavanceerde computertechnologieën – waaronder de snelste en energiezuinigste supercomputers ter wereld – afkomstig uit de IBM Research en Developmentcentra. Het bedrijf stelt jaarlijks meer dan zes procent van de totale omzet in Research & Development te investeren en is daarmee ‘s werelds grootste privaat gefinancierde onderzoekslaboratorium dat jaarlijks duizenden patenten verkrijgt. IBM zit achter baanbrekende uitvindingen zoals de PC, het SABRE-reserveringssysteem, de barcode, de geldautomaat, LASIK-oogchirurgie en Watson, de computer die in 2011 de Amerikaanse gameshow Jeopardy! won en nu wordt ingezet in onder meer de gezondheidszorg en de financiële sector.

 

NA SUCCESVOLLE PILOTS DOOR MET BLOCKCHAIN

Door de energietransitie verandert de elektriciteitsmarkt snel. Naast de groei van het aantal hernieuwbare energiebronnen zijn er in de toekomst minder conventionele centrales beschikbaar om de benodigde flexibiliteit te leveren. Als Transmission System Operator (TSO) is TenneT verantwoordelijk voor het evenwicht tussen de vraag naar en het aanbod van elektriciteit op het net, de zogenoemde balanshandhaving. TenneT zoekt naar nieuwe (decentrale) bronnen die flexibiliteit kunnen bieden, zoals bijvoorbeeld batterijen en elektrische auto’s. Via een zogenoemde ‘aggregator’ en met blockchaintechnologie wordt de flexibele capaciteit van al die bronnen benut en kunnen ook consumenten direct deelnemen aan de energiemarkt en zo bijdragen aan de energietransitie. Vorig jaar is TenneT gestart met twee pilots waarbij de organisatie met behulp van blockchaintechnologie elektrische auto’s en huishoudbatterijen inzet om het hoogspanningsnet in balans te houden en om opstoppingen (congestie) in het hoogspanningsnet te voorkomen. De blockchainimplementatie is ontwikkeld door IBM. In Nederland wordt samengewerkt met duurzame energieleverancier Vandebron en in Duitsland wordt samengewerkt met sonnen eServices. Inmiddels heeft TenneT na een uitgebreide tender een contract getekend met IBM als partner voor de blockchaintechnologie. Na de twee succesvolle pilots gaan TenneT en IBM de implementatie opschalen, zodat aan veel meer partijen toegang tot de elektriciteitsmarkt kan worden verleend.

  Omzet Aantal medewerkers
Global 79,6 mld. USD ?
Nederland - ?
Aantal evaluaties in OP2019 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
IBM werkt met veel verschillende partners, waaronder Box, Cisco, Citrix, Juniper Networks, Microsoft, Oracle, Rittal, Salesforce, SAP, Schneider Electric, ServiceNow, Twitter, VMware en Workday en heeft eigen diensten zoals Bluemix, SoftLayer en IBM MobileFirst for iOS (Apple).
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27017, ISO/IEC 27018, ISAE 3402/SOC1 Type I, SOC2, SOC3, PCI DSS, ISO 20000, ISO 22301, OHSAS 18001, NIST Cybersecurity Framework
Sectoren
IBM geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Betrouwbaarheid

Hoogste Trustindicator 69

Hoogste Trustindicator

Application Management

Hoogste Domeinscore 6,7

Hoogste Domeinscore

Zero Repeat

Hoogste Proactiviteitsindicator 65

Hoogste Proactiviteitsindicator

  Bekijk het profiel van IBM op cloudsourcing.nl