IBM

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score IBM

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score IBM [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

IBM, Standaarddienstverlening 

[[FILTER]], Standaarddienstverlening

 

IBM, Standaard dienstverlening [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL IBM

IBM is één van de wereldleiders op het gebied van technologie en innovatie, met klanten in circa 175 landen. IBM richt zich op cognitieve oplossingen die aangeboden worden in de cloud. Het bedrijf biedt een uitgebreid portfolio van technologie- en consultancydiensten, waaronder een breed portfolio aan big data & analytics, IBM Cloud, security, mobile en social business oplossingen. IBM stelt te beschikken over de meest geavanceerde computertechnologieën – waaronder de snelste en energiezuinigste supercomputers ter wereld, die in eigen huis zijn ontwikkeld. IBM geeft aan jaarlijks meer dan 6 procent van de totale omzet aan Research & Development te besteden en ‘s werelds grootste privaat gefinancierde onderzoekslaboratorium te zijn. In 2017 verwierf IBM wereldwijd een record aantal van 9,043 patenten. Het bedrijf zit achter uitvindingen zoals de PC, het SABRE reserveringssysteem, de barcode, de geldautomaat, LASIK oogchirurgie en Watson (de computer die in 2011 de Amerikaanse gameshow Jeopardy! won en nu wordt ingezet in onder meer de gezondheidszorg en de financiële sector).

 

DE SCHEEPSVRACHT OP BLOCKCHAIN

De Deense transportonderneming Maersk en IBM zijn afgelopen jaar een samenwerkingsverband aangegaan om een blockchain-gebaseerd containermodel uit te rollen. Daarmee wordt vrachtvervoer realtime gemonitord en wordt de digitale communicatie tussen toeleveranciers verbeterd en overzichtelijker gemaakt. Internationale verscheping is een handel van een slordige 3.270 miljard euro op jaarbasis en tachtig procent daarvan wordt via zeevracht vervoerd. Tot nu toe werden digitale bedrijfsdocumenten via een Electronic Data Interchange uitgewisseld (EDI, een technologie die al 60 jaar dienstdoet), vaak gecombineerd met papieren documenten. Het doel is om een dashboard te leveren waarin de goederen en scheepsinformatie van alle partijen – van fabrikanten tot logistieke bedrijven en betrokken overheidsinstanties – overzichtelijk zijn verwerkt via een blockchain-platform, dat een onwijzigbaar, gedeeld audit-spoor oplevert. Hiervoor heeft Maersk gedurende 18 maanden een pilotproject gedraaid met het blockchain-platform en partners als het Rotterdamse Portbase, de Nederlandse douane, Port Houston, Tetra Pak, DuPont, Dow Chemical en de Amerikaanse douane. Tot nu toe is al 18 procent van het totale containervolume van Maersk toegevoegd aan de blockchain-applicatie.

  Omzet Aantal medewerkers
Global 79,1 mld. USD* ?
Nederland - ?

*Omzet 2017

Aantal evaluaties in OP2018 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
IBM werkt met veel verschillende partners waaronder Box, Cisco, Citrix, Juniper Networks, Microsoft, Oracle, Rittal, Salesforce, SAP, Schneider Electric, ServiceNow, Twitter, VMware, Workday en heeft eigen diensten zoals Bluemix, SoftLayer en IBM MobileFirst for iOS (Apple).
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27017, ISO/IEC 27018, ISAE 3402/SOC1 Type I, SOC2, SOC3, PCI DSS, ISO 20000, ISO 22301, OHSAS 18001, NIST Cybersecurity Framework
Sectoren
IBM geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Diensten en tevredenheidsscores

Diensten en tevredenheidsscores 6,9

Non-cloud datacenter hosting and storage (Infrastructure Management)

Easiness-score

Easiness-score 48

Gemaksscore voor niet-standaarddienstverlening

Hoogste Proactiviteitsscore

Hoogste Proactiviteitsscore 58

Incidenten

  Bekijk het profiel van IBM op cloudsourcing.nl