Ictivity

Ictivity

BEDRIJFSPROFIEL ICTIVITY

Ictivity is actief op het vlak van ontwerp, implementatie en beheer van IT-infrastructuren en productiviteitsoplossingen voor de werkplek. Het bedrijf richt zich daarbij op middelgrote organisaties van 100 tot 2.000 werkplekken. Vanaf dag één is de organisatie opgestart als een pure dienstverlener: er wordt geen hardware of software geleverd. De laatste jaren heeft Ictivity de markt zien veranderen: IT-landschappen worden steeds complexer, wat steeds meer gespecialiseerde kennis vereist. Ictivity is dan ook veranderd van system integrator naar een services integrator. Daarbij neemt Ictivity steeds vaker de volledige verantwoordelijkheid voor de IT-omgeving: managed services vormt circa 40 procent van de activiteiten. Iets meer dan de helft van de omzet is afkomstig uit de non-profitsector (zorg en lokale overheden), de rest uit het bedrijfsleven. Uitgangspunt voor de dienstverlening van Ictivity is dat IT niet bij techniek begint, maar bij de gebruiker. Het bedrijf werkt toe naar een transparant model waarbij afgerekend kan worden op basis van tevredenheid en productiviteit van de IT-eindgebruiker: alleen een optimale adoptie van nieuwe technologie zorgt ervoor dat die technologie gaat renderen en organisaties slagen in hun digitale vooruitgang.

 

EEN EIGEN KOERS VAREN

PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. De organisatie werkt met 450 vrijwilligers en 1.050 medewerkers voor ruim 2.000 cliënten, in Midden- en Noord-Limburg vanuit 12 locaties. De organisatie stond twee jaar geleden voor de keuze: óf bij de collega-zorgorganisatie blijven en zich grotendeels conformeren aan hun applicatielandschap en infrastructuur, óf een eigen koers varen en de IT uitbesteden. PSW koos voor het laatste. Vanwege het ontbreken van een eigen IT-afdeling en toenemende complexiteit lag volledig outsourcen voor de hand. Tegelijkertijd met de overstap naar de cloud werd er een nieuwe online werkplek uitgerold, waarbij een goed gebruikersgemak een van de uitgangspunten was. Zo is gekozen voor single sign-on voor toegang tot alle applicaties. Tijdens de overstap naar de nieuwe werkplek in 2017 is veel aandacht besteed aan de adoptie door de gebruikers. Daarbij is een uitgebreid IT-adoptieprogramma opgezet met workshops, floorwalking, instructievideo’s en de inzet van het portaal ‘PSW Toolbox’ waar gebruikers informatie kunnen vinden over hun nieuwe werkplek.

  Omzet Aantal medewerkers
Global - -
Nederland 16,3 mln. EUR* 135

*Omzet 2017

Technologie- en platformpartners o.a.
Aruba HPE, Citrix, Fortinet, F-Secure, Guardian360, Ivanti (RES Software), Microsoft, Microsoft Azure, Office 365, Uniserver, Veeam, VMware
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 7510
Sectoren
Ictivity geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.