KPN

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score KPN

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score KPN [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

KPN 

[[FILTER]]

 

KPN [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL KPN

KPN is aanbieder van een breed scala aan telecom- en IT-diensten, uiteenlopend van connectiviteit, cloud en de werkplek tot aan cyber security en IoT. Belangrijke groeimarkten voor KPN zijn de overheid, de zorg en de maakindustrie. Met betrekking tot technologiepartners is KPN agnostisch, al wordt per werkgebied naar de meest logische partners gekeken. KPN stelt zich te onderscheiden van andere serviceproviders door het bezit van een eigen netwerk, diepgaande kennis van dat netwerk en het aanbieden van specifieke diensten, zoals de KPN ZorgCloud en een specifiek netwerk voor lokale overheden. Voor de grootzakelijke markt introduceert KPN dit jaar KPN Smart Combinations. Dit zijn slimme combinaties van het beste netwerk, ICT en security. Ook investeert KPN intensief in haar netwerken. Zo zal het mobiele netwerk van KPN eind 2021 volledig gereed zijn voor 5G. Om de toepassingen van 5G te onderzoeken, heeft KPN in samenwerking met klanten en technologiepartners verschillende fieldlabs gestart (onder andere in Amsterdam-Zuidoost, op een boerderij in Drenthe, in de Rotterdamse Haven en op snelwegen nabij Helmond). KPN verwacht de komende tijd veel van technologische ontwikkelingen als AI, software-defined networking, edge computing en API’s. Zo heeft KPN in april 2019 de KPN API Store gelanceerd, waarmee organisaties toegang krijgen tot API’s van zowel KPN als van partners.

 

VEILIGE EN SCHAALBARE HOSTING BIJ VERKIEZINGEN

Met 270 stembureaus staat de gemeente Den Haag iedere verkiezing voor een logistieke uitdaging. Voor al deze bureaus zijn voorzitters, tellers en toezichthouders nodig. Met de Stembureaumanager stuurt de gemeente in een korte periode veel medewerkers aan. De hosting van de applicatie verliep tot voor kort via Amerikaanse partijen en voldeed daarmee niet aan de voorwaarden – hosting binnen de EU – die voor Nederlandse gemeenten gelden. Gemeente Den Haag was dan ook op zoek naar een betrouwbare cloudservice die voldoet aan het basissecurityhandboek van de gemeente. Gemeente Den Haag kwam uit bij KPN, die gerealiseerd heeft dat de Stembureaumanager veilig in een Nederlandse cloud draait. Hiervoor heeft KPN de AppFactory, een cloudomgeving die bedrijven en instellingen in staat stelt continu nieuwe applicaties te bouwen en te testen. De dienst wordt daarbij hoofdzakelijk gebruikt door instellingen die een grote behoefte hebben aan constant beschikbare servercapaciteit. Voor de gemeente speelt vooral het voordeel dat er buiten de verkiezingstijd voor een lichtere server kan worden gekozen, wat onder meer leidt tot lagere kosten. Het veilige cloudplatform van de AppFactory biedt onder meer een volledig geautomatiseerde en schaalbare ontwikkelomgeving in de Managed Hybrid Cloud van KPN. Dit maakt het mogelijk om applicaties snel te toetsen en aan te passen.

  Omzet Aantal medewerkers
Global - ?
Nederland 5,6 mld. EUR ?
Aantal evaluaties in OP2019 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Naast strategische partners, waaronder Amazon Web Services, Apple, Cisco, Dell Technologies, Microsoft, Mitel, Samsung en VMware, werkt KPN met verschillende technologiepartners, waaronder Check Point, Fortinet, F5 Networks, Genesys, HPE, IBM, MobileIron, Oracle, SAP en Symantec.
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 7510, ISAE 3402/SOC1 Type I en Type II, ISAE 3000/SOC2, PCI DSS, ISO 20000-1, ISO 22301, VCA, CSA STAR
Sectoren
KPN geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Bekwaamheid

Hoogste Trustindicator 70

Hoogste Trustindicator

Hosting

Hoogste IM Dienstentevredenheidsscore 7,9

Hoogste IM Dienstentevredenheidsscore

Capaciteit

Hoogste Flexibiliteitsindicator 68

Hoogste Flexibiliteitsindicator

  Bekijk het profiel van KPN op cloudsourcing.nl