KPN

Outsourcing Recommendation

Grafiek
 

Percentage positieve aanbevelingen KPN

 

Percentage Positieve aanbevelingen [[FILTER]]

 

Percentage Positieve aanbevelingen KPN [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

KPN, Standaarddienstverlening 

[[FILTER]], Standaarddienstverlening

 

KPN, Standaard dienstverlening [[FILTER]]

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score KPN

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score KPN [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere service provider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL KPN

KPN heeft zich het afgelopen jaar met name op belangrijke groeimarkten gericht: overheid, zorg en de maakindustrie. KPN is een brede dienstverlener: actief in werkplek-, cloud-, applicatie- en netwerkdiensten. Als het gaat om technologiepartners is KPN agnostisch, al worden per werkgebied de meest logische partners opgezocht die ook bij klanten de voorkeur genieten. Verder is KPN met het nieuwe Internet Of Things-portfolio nadrukkelijk aanwezig bij regionale innovatiehubs in Delft, Eindhoven, Groningen en Maastricht (Brightlands Smart Services Campus). KPN neemt een aparte positie in Nederland in ten opzichte van andere providers door het bezit van een eigen netwerk, diepgaande kennis over zowel vaste als mobiele netwerken en het aanbieden van speciaal beveiligde diensten op die netwerken, zoals de zorgcloud en het gemeentenet (GemNet). 
 

SUCCESSEN

Globalisering, verstedelijking en de groei van e-commerce zorgen voor steeds grotere drukte in de steden. DHL heeft zich verbonden aan de Green Deal Zero Emissie Stadlogistiek en heeft daarmee de ambitie om in 2025 alle stadskernen in Nederland uitstootvrij te bedienen. DHL heeft de Cubicycle ontwikkeld, een wendbare e-bakfiets met verwisselbare containers van een kubieke meter. De fietsen, trailers en containers zijn aangesloten op het LoRa-netwerk van KPN voor 24×7 realtime monitoring. Met de Cubicycle, die een vrachtauto vervangt, draagt DHL bij aan de leefbaarheid van de stad. Het concept slaat ook aan in het buitenland, waar de Cubicycles al in gebruik zijn genomen.
 

STRATEGIE 2020

KPN heeft duidelijke opvattingen over nieuwe technologie. Voor 2020 staan 5G en het Internet of Things op het programma. Inmiddels heeft KPN circa 1,5 miljoen ‘dingen’ gecontracteerd die aangesloten zullen worden op het LoRa-netwerk. Verder verwacht KPN veel van Artificial Intelligence, smart cities, data-analytics en software-defined networking. In de markt ziet KPN dat veel bedrijven bezig zijn met digitale transformatie, maar dat de digitale volwassenheid nog sterk per organisatie verschilt; iets wat in de Nederlandse markt voorlopig nog volop zal blijven spelen. De groei en innovatie van KPN wordt ondersteund door onder meer te investeren in start-ups die bijdragen aan de ambitie van KPN om een leidende IT-speler in de Nederlandse markt te worden. 

  Omzet Aantal werknemers
Global - ?
Nederland 7,0 mld. EUR* ?

*Omzet 2016

Aantal evaluaties in OP2017 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Naast platform-allianties met Amazon Web Services, Microsoft Azure, Citrix, VMware, IBM, HPE, heeft KPN inzake werkplek strategische allianties met Apple, Dell EMC, Cisco en Microsoft Office en inzake data en applicaties met Avaya, Bluemix, Hortonworks, Oracle en SAP.
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 7510, ISAE 3402/SOC1 Type I en II, ISAE 3000/SOC2, PCI DSS, ISO 20000
Sectoren
KPN geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Hoogste Trustindicator

Hoogste Trustindicator 76

Bekwaamheid

Relatieontwikkeling

Relatieontwikkeling 40%

De kwaliteit van de relatie is het afgelopen jaar "toegenomen" of "sterk toegenomen"

Diensten en tevredenheidsscores

Diensten en tevredenheidsscores 7,7

Application Management

  Bekijk het profiel van KPN op cloudsourcing.nl