MatrixMind

MatrixMind

BEDRIJFSPROFIEL MATRIXMIND

MatrixMind, in 2015 opgericht door Almir Iriskic, houdt zich bezig met complexe IT-transformaties. Het bedrijf levert public cloud consultancy- en beheerdiensten gebaseerd op de volgende filosofie: public cloud-tenzij, open-source-tenzij en automation-tenzij en cloud-agnostisch. Bij MatrixMind zijn 80 medewerkers werkzaam, waaronder tien ex-CIO’s.

Matrixmind denkt bij cloudmigraties vanuit een drievoudig gelaagde oplossing: een cloudfoundation, een portable infrastructuur en serverless architectuur. Volgens Matrixmind moet daarbij zorgvuldig worden gekeken naar het ‘versaasen’ van applicaties, om te voorkomen dat het onderscheidend vermogen van een organisatie teniet wordt gedaan door een migratie naar cloudapplicaties. Volgens MatrixMind vormen standaardisatie, operational excellence en hoogwaardige kwaliteit de basis voor wendbaarheid. In de visie van MatrixMind is cloudportabiliteit daarom een voorwaarde voor een wendbare organisatie en is cloud geen doel op zich, maar een middel voor het verbeteren van de bedrijfsvoering.

Daarnaast waarschuwt het bedrijf voor afspraken die softwareleveranciers hebben met specifieke cloud- of hostingsproviders waardoor bedrijven het risico lopen dat ze aangewezen zijn op de eigenschappen van die specifieke omgeving. Ook vindt Matrixmind het belangrijk dat klanten goed op de hoogte zijn van kenmerkende tooling die bij ieder cloud- en hostingplatform hoort: er zijn verschillen in volwassenheid en aandacht voor security; ook de snelheid waarmee cloudtools zich ontwikkelen vertonen onderlinge verschillen. Keuzes kunnen volgens Matrixmind leiden tot lock-in. Daarom zet Matrixmind in op het faciliteren van cloudportabiliteit en denkt de dienstverlener ook na over exit scenario’s.

MatrixMind werkt vanuit een concept waarbij klanten niet via een big bang, maar in hun eigen tempo applicaties, processen en data naar de publieke cloud verhuizen, waarbij partner en datacenterleverancier Equinix toegang biedt tot de benodigde hardware en infrastructuur, waarna de IT-omgevingen vervolgens stapsgewijs worden geïntegreerd met grote cloudproviders zoals AWS, Azure en Google.

MatrixMind bedient onder meer klanten als Buma Stemra, Asics, GVB, ATPI, Teleena, Priva, Park Mobile en gemeenten zoals Molenwaard, Hollands Kroon, Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest en Leiderdorp.

SCHAALBARE WERKPLEK

De gemeente Molenwaard, de eerste Nederlandse gemeente zonder gemeentehuis, biedt haar volledige digitale en mobiele diensten in het nieuwe Virtuele Kantoor 3.0 aan via het Azure-platform van Microsoft. Samen met MatrixMind als partner hebben zij het Modern Virtual Data Center gerealiseerd. Met de hybride cloudoplossing van MatrixMind is het mogelijk ambtenaren vanaf nu een Citrix-desktop aan te bieden op basis van Smart Scale in de Citrix Cloud dat op haar beurt autoscaling resources aanstuurt in Azure.

Deze oplossing, mede gerealiseerd met een partner, is gebaseerd op een lange keten: van internet, via werkplek, loadbalancer, presentatielaag, applicatie en uiteindelijk een database back-end. Ondanks deze lange keten, is er geen concessie aan security gedaan: Palo Alto firewalls, die zowel on premise staan als in de cloud, controleren de gehele verkeersstroom vanaf de internet ingang, desktop, applicatielaag tot aan de back- end database. Met deze oplossing heeft Molenwaard het beste van twee werelden: een optimale performance en beschikbaarheid. Dit terwijl men alleen betaalt voor wat daadwerkelijk gebruikt wordt: zodra het aantal gebruikers daalt, schaalt de oplossing (en daarmee de kosten) automatisch terug. Het autoscaling karakter zorgt er tevens voor dat er nooit een tekort aan infrastructuurcapaciteit kan ontstaan waarmee de uitrol van nieuwe projecten zou kunnen worden beperkt of vertraagd.

  Omzet Aantal medewerkers
Global - -
Nederland 2,1 mln. EUR* 14

*Omzet 2017

Technologie- en platformpartners o.a.
Amazon Web Services, Cisco, Citrix, Equinix, Google, Juniper, Microsoft Azure, NetApp, Palo Alto, Red Hat, Veeam
Compliancy standaarden en richtlijnen
Verwacht in 2018: ISO 27001. Verwacht in 2019: ISAE 3402.
Sectoren
Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail, Wonen, Zakelijke dienstverlening