Motiv

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Motiv

 

Peer Group gemiddelde:
Medium Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Motiv [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Motiv 

[[FILTER]]

 

Motiv [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL MOTIV

Motiv is een Nederlandse, private onderneming die al twintig jaar actief is met diensten op het vlak van cyber security. Motiv stelt zichzelf ten doel Nederland digitaal veiliger te maken, door zowel publieke als private organisaties te voorzien van IT- en OT-security-oplossingen en -diensten ter voorkoming van cybercriminaliteit, datadiefstal en datalekken. Motiv identificeert beveiligingsrisico’s bij klanten en claimt innovatieve oplossingen te bieden die zorgen voor optimaal beveiligde bedrijfsprocessen en -toepassingen. Motiv beschikt over een eigen SOC (Security Operations Center) van waaruit geavanceerde monitoring plaatsvindt op het netwerkverkeer van aangesloten organisaties. Zo is het mogelijk om cyberdreigingen te detecteren en zelfs te voorspellen voordat ze plaatsvinden, zodat specialisten waar nodig (pro)actief kunnen ingrijpen. Het bedrijf levert hiervoor producten zoals beveiligingsonderzoeken, support in de vorm van managed cyber security-dienstverlening en consultancydiensten zoals advies, begeleiding en detachering van securityspecialisten. Sinds 2018 verzorgt Motiv de instroom van nieuwe security-experts via de eigen Motiv Academy, gericht op het opleiden van hbo- en wo-afgestudeerden tot cyber securityspecialisten. Motiv maakt ook deel uit van het Consortium Tegen Cyberpesten en lanceerde in maart 2019 de gratis lesmethode ‘Doe iets!’, gebaseerd op virtual reality en bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het middelbaar onderwijs.

 

VEILIG NAAR DE CLOUD

In 2014 nam NS het besluit om de volledige IT-infrastructuur onder te brengen in de cloud. Maar als je iets nieuws opent, moet je het oude sluiten. Die decommissioning heeft Motiv voor NS gedaan. In het geval van NS werd de ontmanteling van het datacenter in Lelystad een drie jaar durende megaoperatie. Motiv voerde ruim 15.000 connectiviteitschanges door, verwijderde 350 switches, schakelde 151 applicaties uit, verplaatste 650 servers en voerde ongeveer 2.500 servers af. Een uitdagende en omvangrijke operatie, die succesvol en zonder ook maar één storing is verlopen en voor NS heeft gezorgd voor structurele en significante verlaging van de kosten. Daarnaast is Motiv als ‘senior supplier’ verantwoordelijk voor het leveren van geavanceerde beveiligingsdiensten aan NS. Dit betekent dat Motiv naast firewallbeheer, inspectie van netwerkbeheer, e-mailfiltering anti-DDoS en gebruikersbeheer voor NS ook zorg draagt voor het beveiligen van de NS private cloud. Naast toegangscontrole, access gateways en firewalls ontwikkelde Motiv voor NS een speciale ‘Cloud HUB’. Al het verkeer van en naar de cloud loopt door deze HUB en wordt door securitydiensten van Motiv geïnspecteerd. Zo draagt Motiv zorg voor de continuïteit van de operationele systemen van NS zodat de treinen blijven rijden.

  Omzet Aantal medewerkers
Global - ?
Nederland 34,5 mln. EUR ?
Aantal evaluaties in OP2019 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Medium Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Akamai, Bitdefender, Carbon Black, Check Point, Cisco, Darktrace, Equinix, Forcepoint, F5 Networks, Imperva, Infoblox, Juniper Networks, Pulse Secure, Qualys, RSA, SecurEnvoy, Sophos, Symantec
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO/IEC 27001, ISO 20000 ( ITIL V3), NEN 7510, ISAE 3402 Type 2
Sectoren
Motiv geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Bekwaamheid

Hoogste Trustindicator 89

Hoogste Trustindicator

Protection & Prevention

Hoogste MS Dienstentevredenheidsscore 7,9

Hoogste MS Dienstentevredenheidsscore

Zero Repeat

Hoogste Proactiviteitsindicator 75

Hoogste Proactiviteitsindicator