Proact

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Proact

 

Peer Group gemiddelde:
Medium Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Proact [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Proact 

[[FILTER]]

 

Proact [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL PROACT

Proact is een onafhankelijke Europese datacenter- en clouddienstenprovider. Het bedrijf claimt flexibele, toegankelijke en veilige IT-oplossingen en               -diensten te leveren, met als doel om bij haar klanten de risico’s en kosten te verlagen en tegelijkertijd hun flexibiliteit, productiviteit en efficiëntie te vergroten. Proact heeft ruim achthonderd medewerkers in dienst, verdeeld over vijftien landen in Europa en Noord-Amerika. Het moederbedrijf, Proact IT Group AB, is opgericht in 1994 en staat sinds 1999 genoteerd aan Nasdaq Stockholm (PACT). Wereldwijd zijn meer dan vijfduizend projecten succesvol afgerond, hebben momenteel meer dan 3.500 klanten voor Proact gekozen en wordt 100 petabyte aan informatie in de cloud beheerd. De digitale transformatie zorgt ervoor dat accountants van klanten steeds meer aandacht vragen voor risico’s op het gebied van bedrijfscontinuïteit. Proact heeft het afgelopen jaar veel disaster recovery-diensten geïmplementeerd, onder andere bij een groot Nederlands mediabedrijf en verschillende woningcorporaties. Daarnaast ziet Proact veel vraag naar haar security services.

 

UITBESTEDEN OPERATIONELE BEHEERTAKEN

In 2018 heeft Proact veel nieuwe klanten mogen aansluiten op haar managed services-platforms, waaronder een niet nader te noemen woningcorporatie. Deze woningcorporatie heeft slechts een klein, toegewijd IT-team dat werd geconfronteerd met steeds meer en complexere operationele beheertaken. Het team was erg druk met het in stand houden van de huidige situatie in plaats van zich te richten op strategie en toekomstige ontwikkelingen. Voor de IT van de corporatie in de toekomst was het duidelijk dat een alternatieve route nodig was. Daarom koos de woningcorporatie voor een nieuwe benadering, waarin het uitbesteden van het grootste deel van de operationele beheertaken de belangrijkste component is. Hierdoor kan de eigen IT-afdeling als strategische businesspartner business en IT op één lijn brengen.

  Omzet Aantal medewerkers
Global 300 mln. EUR ?
Nederland 55 mln. EUR ?
Aantal evaluaties in OP2019 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Medium Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Amazon Web Services, Arista, Commvault, Dell EMC, Hitachi Data Systems, Juniper Networks, Microsoft, NetApp, Nutanix, Oracle, Pure Storage, Riverbed, Splunk, Veeam, Veritas, VMware, Zerto
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO/IEC 27001, NEN 7510, PCI DDS
Sectoren
Proact geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Infrastructure Management

Hoogste Domeinscore 8,7

Hoogste Domeinscore

Superfans

Percentage 39%

Percentage "absoluut" aanbevelen

Efficiëntie

Hoogste Flexibiliteitsindicator 86

Hoogste Flexibiliteitsindicator

  Bekijk het profiel van Proact op cloudsourcing.nl