Quanza Group

Quanza Group

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Quanza Group

 

Peer Group gemiddelde:
Medium Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Quanza Group [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Quanza Group, Standaarddienstverlening 

[[FILTER]], Standaarddienstverlening

 

Quanza Group, Standaard dienstverlening [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL QUANZA GROUP

Quanza Group is een infrastructuurdienstverlener met haar hoofdkantoor in Amsterdam. Quanza’s eigen ambitie begint waar die van de serviceprovider ophoudt. Met een 24/7 bemand Network Operations Center, full stack expertise en maatwerk service ondersteunt Quanza sinds 2001 serviceproviders, datacenters en hun klanten. Bij het bedrijf werken 75 mensen. Quanza is sterk vertegenwoordigd in de ISP-sector, maar ontwerpt, integreert en beheert netwerken en private clouds voor iedere organisatie met een eigen IT-infrastructuur van strategisch belang. Sinds 2015 heeft Quanza deze dienstverlening uitgebreid met haar brand CloudMerge, waarmee het organisaties aan de hand neemt bij het koppelen met, en het al dan niet migreren van diensten naar één of meerdere lokale of publieke cloudprovider(s).

Klanten komen onder meer uit de hoek van serviceproviders, media, banken, transactieproviders en de (semi-)overheid. Quanza werkt onder andere voor SURFnet, Payvision, AVROTROS, Docdata en de Volksbank en verzorgt onder meer de 24/7 NOC-dienst voor een van ’s werelds grootste internetknooppunten: Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

 

11.000 KILOMETER GLASVEZEL

SURFnet is de organisatie achter een van de meest innovatieve infrastructuren van Nederland. Met meer dan 1 miljoen gebruikers, ruim 11.000 kilometer aan glasvezel en 390 locaties in Nederland en het buitenland zorgt SURFnet ervoor dat gebruikers in het Nederlands onderwijs en onderzoek – dat alle universiteiten, hogescholen, academische ziekenhuizen en veel onderzoeks- en mbo-instellingen omvat – eenvoudig, betrouwbaar en grenzeloos kunnen (samen)werken. Sinds de zomer van 2016 is Quanza Engineering (na een Europese aanbesteding) de 24/7-beheerpartner van SURFnet. Quanza verzorgt het operationeel netwerkbeheer en is dag en nacht het eerste aanspreekpunt voor de op SURFnet aangesloten instellingen. Quanza is 24/7 verantwoordelijk voor monitoring, storingsopvolging en het coördineren van werkzaamheden aan het fibernetwerk, field services en de opslag en logistiek omtrent spare-voorraden. In 2017 is Quanza begonnen met de vervanging van het huidige SURFnet-netwerk, SURFnet7, door SURFnet8 waarbij een nieuwe optische- en servicelaag wordt geïmplementeerd. Hiermee ontstaat een netwerk waarmee in de toekomst nieuwe technologieën en innovaties eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. De nieuwe architectuur is zo ontworpen dat klanten minder hinder ondervinden bij onderhoud en storingen. De vervanging van het optische netwerk wordt dit jaar afgerond, het vervangingstraject van het IP/Ethernet-netwerk naar verwachting in 2020.

  Omzet Aantal medewerkers
Global - ?
Nederland 14 mln. EUR* ?

*Omzet 2017

Aantal evaluaties in OP2018 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Medium Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
A10 Networks, Arista, Cisco, Dell EMC, ECI, Fortinet, Google Cloud Platform, HPE, Juniper, Microsoft Azure, OpenStack, Oracle, RioRey, VMware
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO/IEC 27001
Sectoren
Bouw, Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Onderwijs, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening

Hoogste Trustindicator

Hoogste Trustindicator 84

Bereidheid

Superfans

Superfans 27%

Percentage "absoluut" aanbevelen

Easiness-score

Easiness-score 76

Gemaksscore voor niet-standaarddienstverlening