Sentia

Outsourcing Recommendation

Grafiek
 

Percentage positieve aanbevelingen Sentia

 

Percentage Positieve aanbevelingen [[FILTER]]

 

Percentage Positieve aanbevelingen Sentia [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Sentia, Standaarddienstverlening 

[[FILTER]], Standaarddienstverlening

 

Sentia, Standaard dienstverlening [[FILTER]]

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Sentia

 

Peer Group gemiddelde:
Medium Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Sentia [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere service provider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL SENTIA

Sentia levert al bijna 20 jaar IT-outsourcingsdiensten aan bedrijven en organisaties. Het bedrijf is actief in Nederland, België en Denemarken. In Nederland richt Sentia zich op de ‘nationale top’ in financiële dienstverlening, retail, media, uitgeverijen, zorg en onderwijs. Sentia is onderdeel van de Intelligent-groep, waartoe in Nederland ook Byte, Reasonnet en Indivirtual behoren. Sentia levert end-to-end IT-outsourcing met een focus op bedrijfskritische applicaties. De organisatie beschikt over een eigen private cloud, genaamd Sentia Cloud. Daarnaast wordt hoofdzakelijk samengewerkt met Amazon Web Services en Microsoft Azure voor publieke clouddiensten. Vanuit Delft levert het managed public cloudteam advies rondom cloudtoepassingen van AWS. Voor het overige is Sentia op technologievlak (hardware voor de datacenters en software) agnostisch.

SUCCESSEN

In 2016 is de Amsterdam Trade Bank (ATB) klant geworden van Sentia. ATB wil de digitale dienstverlening richting zijn klanten verder ontwikkelen. Sentia gaat de organisatie volledig door de digitale transformatie heen helpen om een wendbare, innovatieve en digitale bank te worden. Naast de IT-infrastructuur neemt Sentia het complete technisch beheer van het IT-landschap op zich, van de core banking applicaties tot aan alle applicaties op alle virtuele desktops. Sentia waarborgt de continuïteit, beschikbaarheid en beveiliging van alle applicaties. Het partnership heeft ook betrekking op geplande oplossingen op het vlak van FinTech en blockchain.

STRATEGIE 2020

Er is vrijwel geen bedrijf dat niet nadenkt over cloudoplossingen en Sentia verwacht dan ook dat de markt de komende jaren steeds meer richting hybride cloudoplossingen zal bewegen. De infrastructuur wordt steeds meer een commodity: verschillende clouds zullen steeds meer inwisselbaar worden. Sentia kijkt daarom ook nadrukkelijk naar toekomstige innovatieve technologieën die niet direct binnen de scope van het huidige portfolio liggen, zoals Dockers en blockchain. Sentia is de afgelopen jaren gegroeid door een buy & build-strategie en zal deze doorzetten binnen Noordwest-Europa. Op termijn wil Sentia in dat deel van Europa toonaangevend zijn in managed services en outsourcing voor bedrijfskritische applicaties via schaalbare cloudoplossingen.

  Omzet Aantal werknemers
Global ? ?
Nederland 45,5 mln. EUR* ?

*Omzet 2016

Aantal evaluaties in OP2017 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Medium Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Amazon Web Services, Arista, Cisco, Citrix, Dell EMC, Google Apps for Work, IBM, Juniper Networks, Microsoft, Microsoft Azure, Office 365, OpenStack, Oracle, VMware
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 7510, ISAE 3402/SOC1 Type II. Verwacht in 2018: ISAE 3000/SOC2
Sectoren
Financiële dienstverlening, Onderwijs, Overheid/Publieke dienstverlening, Retail, Transport & Logistiek, Zorg

Hoogste Trustindicator

Hoogste Trustindicator 81

Bereidheid

Relatieontwikkeling

Relatieontwikkeling 44%

De kwaliteit van de relatie is het afgelopen jaar "toegenomen" of "sterk toegenomen"

Diensten en tevredenheidsscores

Diensten en tevredenheidsscores 8,6

Security and threat management (Infrastructure Management)

  Bekijk het profiel van Sentia op cloudsourcing.nl