Sentia

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Sentia

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Sentia [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Sentia 

[[FILTER]]

 

Sentia [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL SENTIA

Sentia, opgericht in 1999, levert managed cloud-services aan klanten in Noordwest-Europa. Het bedrijf is met meer dan vijfhonderd medewerkers actief in Nederland, België en Denemarken. In Nederland richt Sentia zich op de ‘nationale top’ in onder meer financiële dienstverlening, retail, mediabedrijven en uitgeverijen, industry en utilities, zorg en onderwijs. Sentia levert end-to-end IT-outsourcing met een focus op bedrijfskritische applicaties. De organisatie beschikt over een eigen private cloud, Sentia Cloud, maar daarnaast wordt meer en meer gebruikgemaakt van Amazon Web Services en Microsoft Azure voor publieke clouddiensten. Als (Expert) Managed Service Partner voldoet Sentia aan de hoogste standaarden van Amazon Web Services en Microsoft Azure, wat elk jaar extern wordt geauditeerd. Sentia is in de afgelopen jaren snel gegroeid. Op termijn wil Sentia in heel Noordwest-Europa toonaangevend zijn in managed services en outsourcing voor bedrijfskritische applicaties via schaalbare cloudoplossingen.

 

‘VESTED’-CONTRACT

Eind 2018 tekenden Sentia en Stedin (netbeheerder in Zuid-Holland en Utrecht) een meerjarig contract voor de bouw en het beheer van de nieuwe IT-platformen voor Stedins applicatielandschap. Meer dan vierhonderd applicaties van Stedin moeten de komende twee jaar worden ‘verSaaSt’ of naar de publieke cloud worden gemigreerd. Sentia zal daarvoor ‘Landing Zones’ bouwen en beheren voor Microsoft Azure, Sentia Cloud en Amazon Web Services. Beide partijen realiseerden zich dat bij een langdurig samenwerkingsverband een ‘traditioneel’ outsourcingcontract geen garantie biedt voor duurzaam succes. Daarom hebben de partners gekozen voor een zogenaamd ‘vested’-contract, waarbij het gezamenlijk belang voorop staat. De leverancier krijgt daarbij een marginale beloning bij ‘gewone dienstverlening’ en een uitzonderlijk hoge beloning als de gezamenlijke businessdoelen worden gerealiseerd. Het idee is dat als je als leverancier volledig meedeelt in de baten van de klant, harder zult meewerken om deze te realiseren. Onderdeel van de contractvorm is volledige transparantie over zaken als kostprijs, inkoopmarges en kick-backs op de publieke cloud of licenties. Binnen Stedin en Sentia hebben de teams veel tijd besteed aan de ‘shared vision’, de ‘desired behaviors’ en de ‘desired outcomes’, leidend tot voorwaarden waar beide partijen beter van worden.

  Omzet Aantal medewerkers
Global 110 mln. EUR ?
Nederland 46 mln. EUR ?
Aantal evaluaties in OP2019 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Amazon Web Services, Microsoft Azure, OpenStack, Oracle, VMware
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 7510, ISAE 3402/SOC1 Type II
Sectoren
Financiële dienstverlening, Onderwijs, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail, Transport & Logistiek, Utilities, Zorg

Bekwaamheid

Hoogste Trustindicator 81

Hoogste Trustindicator

Hosting

Hoogste IM Dienstentevredenheidsscore 8,4

Hoogste IM Dienstentevredenheidsscore

Aanpassingsvermogen

Hoogste Flexibiliteitsindicator 76

Hoogste Flexibiliteitsindicator

  Bekijk het profiel van Sentia op cloudsourcing.nl