Sogeti

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Sogeti

 

Peer Group gemiddelde:
Large Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Sogeti [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Sogeti, Standaarddienstverlening 

[[FILTER]], Standaarddienstverlening

 

Sogeti, Standaard dienstverlening [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL SOGETI

Sogeti is een IT-dienstverlener op het gebied van technologie en engineering services. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti Groep met zo’n 25.000 IT-professionals in 15 landen, gevestigd op meer dan 100 locaties in Europa, de VS en India. De Sogeti Groep is een dochteronderneming van het in Parijs beursgenoteerde bedrijf Capgemini SE. Het bedrijf biedt oplossingen die digitale transformatie mogelijk maken. Sogeti bedient met name grootzakelijke organisaties in zowel publieke als private sector op het gebied van clouddiensten, digitale veiligheid, kwaliteitszorg en testing en digital manufacturing. Sogeti combineert dit met technologiepartnerships met onder meer Microsoft, IBM, AWS, Oracle, HPE en SAP volgens bewezen methodieken. De IT-dienstverlener voorziet in een eigen wereldwijd leveringsmodel onder de naam Rightshore. Volgens Sogeti zit passie voor het vakmanschap in de genen van de meer dan 2.450 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant.

 

VERSNELLEN DOOR EEN MULTI-CLOUDOMGEVING

In 2017 heeft Sogeti een contract van 50 miljoen euro afgesloten met Enexis Groep voor de transitie van meer dan 200 applicaties naar een publieke cloudomgeving. De IT-dienstverlener werkt nauw samen met partners Schuberg Philis en First Consulting om de bedrijfskritische software te transformeren naar een multi-cloudomgeving. Daarvoor ontwikkelt het Sogeti-consortium een ‘Cloud Native’-architectuur met een nieuw IT-regiemodel waarbij DevOps-teams opgeleid worden. De overeenkomst met het energiebedrijf duurt vier jaar met een optionele verlenging tot 16 jaar.

Met het ‘Cloud Native’-platform is Enexis Groep in staat bestaande applicaties snel en makkelijk buiten de deur te brengen naar een multi-cloudomgeving. Het implementeren en integreren van applicaties binnen de gehele IT-operatie wordt versneld en vereenvoudigd met de inzet van Continuous Integration en Continuous Deployment (CI/CD). Door het bieden van ‘infra-as-code’ vervangen volledig geautomatiseerde processen het handmatig configuratiewerk. Verder krijgt Enexis de beschikking over een zogeheten containerplatform voor de ontwikkeling van veilige en ‘compliant’ cloudsoftware. Met deze aanpak komen nieuwe applicaties veel sneller beschikbaar dan voorheen. Tenslotte helpt Sogeti, samen met de partners, Enexis Groep te leren werken in de nieuwe ‘cloud native’-omgeving met bijvoorbeeld het opleiden van DevOps-teams.

  Omzet Aantal medewerkers
Global 2 mld. EUR* ?
Nederland 246,4 mln. EUR* ?

*Omzet 2017

Aantal evaluaties in OP2018 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Sogeti heeft Global Alliances met IBM, HPE en Microsoft en daarnaast strategische partnerships met onder andere Amazon Web Services, Oracle, SAP, ServiceNow, VMware en vele anderen voor haar portfolio op het gebied van digital, cloud, security en testen.
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 140001, ISO/IEC 27001, NEN 4400, ISAE 3402/SOC1 Type I en II
Sectoren
Sogeti geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Hoogste Trustindicator

Hoogste Trustindicator 85

Bereidheid

Diensten en tevredenheidsscores

Diensten en tevredenheidsscores 8,0

Development front-end applications (Application Management)

Easiness-score

Easiness-score 76

Gemaksscore voor niet-standaarddienstverlening

  Bekijk het profiel van Sogeti op cloudsourcing.nl