Xcellent

Xcellent

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Giarte Trust Score (GTS)

 

Score Xcellent

 

Peer Group gemiddelde:
Medium Size

 

Score [[FILTER]]

 

Score Xcellent [[FILTER]]

Tevredenheidsscore

 

Xcellent 

[[FILTER]]

 

Xcellent [[FILTER]]

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL XCELLENT

Xcellent is een landelijk opererende IT-dienstverlener die zich richt op middelgrote organisaties in Nederland. Xcellent ontwerpt, bouwt, beheert en beveiligt IT-infrastructuren voor bedrijven met 50 tot 1.000 werkplekken en is daarnaast actief op het gebied van communications en document solutions. Xcellent bedient klanten uit alle branches, maar is relatief sterk vertegenwoordigd in de bouw, de zakelijke dienstverlening en de zorg. Het bedrijf kiest daarbij voor samenwerkingen met partners als aanvullende expertise nodig is. Binnen Xcellent is met name veel technisch-bedrijfskundige kennis aan boord, waardoor technologie optimaal op processen kan worden afgestemd. Het bedrijf werkt intensief samen met Microsoft, Cisco, Fujitsu, Eurofiber en VMware. Xcellent is onderdeel van de Vincere Groep, een landelijke speler van zeven bedrijven in Groningen, Assen, Alkmaar, Zwolle, Amersfoort, Delft en Sittard die actief zijn op het gebied van IT, communicatie en security. De gehele Vincere Groep is in 2018 onderdeel geworden van de Dustin Group. Dustin is een van de grootste Scandinavische leveranciers van IT-hardware en gerelateerde diensten, voornamelijk aan klanten binnen de publieke sector.

 

DIGITALISERING VAN VLIEGTUIGONDERHOUD

EPCOR controleert en reviseert jaarlijks onder meer honderden vliegtuiggeneratoren (Auxiliary Power Units ofwel APU’s) van tientallen luchtvaartmaatschappijen. EPCOR wil investeren in IT om zo te kunnen innoveren, bijvoorbeeld door de inzet van lerende systemen en data-analytics. Om meer datagedreven te kunnen opereren, was forse vernieuwing van de bestaande IT-omgeving nodig. Samen met Xcellent is aan de hand van een roadmap eerst de IT-basisinfrastructuur onder handen genomen. Vervolgens is voor ERP en de informatiehuishouding Dynamics 365 Finance & Operations gekozen en een datawarehouse geïmplementeerd, inclusief Microsoft Power BI (ter vervanging van SAP Business Objects). Parallel aan ERP en de datawarehouse/BI-oplossing werd gewerkt aan de ontwikkeling van een eigen predictive maintenance tool, Prognos. Een belangrijk doel hiervan is om APU-gegevens op basis van Microsoft Azure-technologie op een modernere manier te kunnen verwerken en monitoren. De nieuwe omgeving stelt EPCOR in staat om databronnen beter te combineren, analyseren, visualiseren en beheren. Met elke onderhoudsbeurt die EPCOR uitvoert, groeit daarmee de datacollectie, niet alleen in omvang maar ook in waarde: het bedrijf is inmiddels bezig met een volgende groeifase.

  Omzet Aantal medewerkers
Global - ?
Nederland 12 mln. EUR ?
Aantal evaluaties in OP2019 Peer Group Aantal jaren in de studie
? Medium Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
CA Technologies, Cisco, Citrix, Eurofiber, Fortinet, Fujitsu, Microsoft, Microsoft Azure, Office 365, RES Software, Veaam, VMware
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO/IEC 27001, NEN 7510, ISAE 3402/SOC 1 Type I en Type II
Sectoren
Xcellent geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Bereidheid

Hoogste Trustindicator 70

Hoogste Trustindicator

Protection & Prevention

Hoogste MS Dienstentevredenheidsscore 7,6

Hoogste MS Dienstentevredenheidsscore

Aanpassingsvermogen

Hoogste Flexibiliteitsindicator 71

Hoogste Flexibiliteitsindicator